Primarul Săcălazului a ”spart” aproape 200.000 lei pentru Rugă

0

Ruga Săcălazului ar putea fi considerată cel mai scump eveniment artistic ce a avut loc, până la acest moment, în comuna de lângă Timișoara. În ciuda faptului că primarul Viorel Nicu se plânge adeseori, în live-urile sale, că nu sunt bani pentru diverse investiții și achiziții, iată că, de această dată,  s-au găsit banii lipsă.

Viceprimarul Dumitru Boboi a criticat atitudinea sfidătoare a primarului Viorel Nicu și a făcut publice sumele de bani cheltuite. În opinia viceprimarului Boboi, actualul primar Viorel Nicu intenționează să bage comuna în datorii și cheltuie banii de ciudă că nu a mai fost ales primar.

Cât a costat Ruga Săcălazului?

Ruga Săcălazului a fost transformată într-un concert în aer liber, tradiția fiind înlocuită de un eveniment ce ar fi putut fi organizat de Zilele Comunei Săcălaz… Tradiționala Rugă a Săcălazului s-a transformat într-o discotecă în aer liber. Un DJ a întreținut atmosfera până când au urcat pe scenă Vali Vijelie, Roxana Popovici și Tzancă Uraganu.

Ruga Săcălazului s-a terminat cu un spectaculos foc de artificii asemănător cu cel din noaptea dintre ani. Numai că nici artiștii n-au cântat pe degeaba și nici artificiile n-au fost primite cadou. Primăria Săcălaz plătește pentru această distracție aproape 200.000 lei cu tot cu tva.

Astfel, prețurile au fost următoarele: Tzancă Uraganu (40.000 lei) + tva, Vali Vijelie 45.000 lei + tva, Roxana Popovici & DJ Răzvan (35.000 lei) + tva, la aceste costuri adăugându-se și un contract pentru artificii de 40.000 lei + tva (plus costurile cu scena). La toate aceste sume se mai adaugă și cele de la Ruga din Beregsău Mare unde Primăria Săcălaz are de achitat o factură de 93.000 lei+tva.

Dacă la alte primarii din județ, achizițiile sunt publice, Primăria Săcălaz a făcut achizițiile off-line pentru ca lumea să nu afle cât s-a plătit din banii publici. În replică la aceste cheltuieli, viceprimarul Dumitru Boboi (primar ales al Săcălazului) susține că prin această cheltuire sfidătoare a banului public, primarul Nicu dorește să boicoteze dezvoltarea comunității și să o încarce cu datorii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here