Prefectul de Timiș, mesaj către ”primarii pierzători”

0

Reprezentatul Guvernului în Timiș, prefectul Mihai Ritivoiu, a avut o poziție publică vizavi de situația primăriilor ai căror primari și-au pierdut mandatul din cauză că n-au mai fost votați. În opinia șefului Prefecturii Timiș, alegerile din acest an au creat, în unele localități, ”o situație nouă în frageda democrație românească: primari ce și-au pierdut mandatul în 9 iunie și care vor mai conduce primăriile până la finalul lunii septembrie”.

”Cazuri izolate”: primari pierzători care aleg să blocheze activitatea primăriilor

Prefectul Ritivoiu își exprimă convingerea că majoritatea primarilor sunt ”oameni serioși, de bună credință, care înțeleg să își facă datoria și să își respecte jurământul depus la preluarea funcției”. Totuși, mai adaugă prefectul de Timiș, ”avem însă și cazuri izolate în care primarii pierzători aleg să nu își îndeplinească obligațiile de serviciu și să blocheze efectiv activitatea primăriilor pe care le-au pierdut”.

Cu această ocazie, prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu, a avut și un mesaj pentru primarii pierzători: ”atrag pe această cale atenția asupra îndatoririlor ce decurg din mandatul de primar. Vom urmări cu atenție și celeritate hotărârile de Consiliu Local și dispozițiile primarilor din localitățile care își vor schimba conducătorul. Mare grijă la contractarea de credite, raporturile de muncă cu funcționarii din primărie, eventuale șicane față de cetățeni”.

Nu în ultimul rând, prefectul Ritivoiu le transmite și cetățenilor că ”aștept sesizarea la Prefectură a oricărui abuz sau nelegalități, sunt prioritare pentru noi în următoarele luni”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here