Situație fără precedent la Primăria Săcălaz. Pentru prima oară în istoria administrației locale, un executor judecătoresc a pus sechestru pe toate autoturismele instituției. Potrivit procesului verbal de sechestru, încheiat de către executorul judecătoresc, instituția publică ”nu mai poate dispune de bunurile sechestrate pe timpul cât durează executarea, sub sancțiunea unei amenzi judiciare de la 2000 la 10.000 lei dacă fapta nu constituie infracțiune”.
Un fost salariat are de recuperat peste 161.000 lei
S-a ajuns în această situație nemaiîntâlnită la o instituție precum Primăria Săcălaz din cauza faptului că primarul Viorel Nicu refuză să achite despăgubirile financiare ce se cuvin unui angajat pe care l-a concediat abuziv. Consilierul personal Sorin Meici a fost, pentru o perioadă, salariat al Primăriei Săcălaz. Primarul Nicu a decis unilateral să-l concedieze fără să respecte însă procedura legală.
Din acest motiv, Sorin Meici a mers în instanța de judecată, magistrații hotărând că eliberarea din funcție a acestuia s-a făcut ilegal. În consecință, judecătorii au dispus ca fostul consilier personal să primească salariile de care a fost lipsit în mod abuziv. Numai că primarul Nicu a refuzat, în mod repetat, să respecte hotărârea judecătorească. Din acest motiv, fostul consilier Meici a urmat procedura legală și s-a adresat unui executor judecătoresc.
Mașina de serviciu a primarului se află sub sechestru
Executorul judecătoresc a urmat pașii procedurali, prevăzuți de lege, și a pus, în primă fază, poprire pe conturile Primăriei Săcălaz. Din cauza faptului că există alte popriri pe conturile Primăriei Săcălaz (popriri puse de alți salariați care au fost concediați abuziv), nu s-a putut colecta suma de 181.000 lei cât i se cuvine lui Meici (cu tot cu cheltuielile de executare).
Prin urmare, s-a mers la următoarea fază legală și s-a pus sechestru și pe bunurile mobile, adică pe toate autoturismele Primăriei Săcălaz. Astfel, opt autovehicule, începând cu mașina de serviciu a primarului și continuând cu toate celelalte autoturisme, inclusiv două microbuze, toate acestea se află sub sechestru.
În cazul aplicării sechestrului pe autoturisme, executorul judecătoresc notează în Registrul Auto și în baza de date a Poliției urmărirea silită existentă pe autovehiculele aflate sub sechestru. Conform legii, în situația autoturismelor aflate sub sechestru, ”organul de poliție rutieră va putea opri în trafic autovehiculul sechestrat și va proceda la ridicarea certificatului de înmatriculare, a cărții de identitate, punând în vedere conducătorului autovehiculului că bunul este sechestrat și să se prezinte într-un termen rezonabil la executorul judecătoresc”.